Publisert

De siste årene har flere av gjenvinningsstasjonene til MNA åpnet i ny drakt. – Vi har fått en helt ny arbeidshverdag på gjenvinningsstasjonen nå, sier Inge Kjærstad i Grong.
– Helt fantastisk

De siste årene har flere av gjenvinningsstasjonene til MNA åpnet i ny drakt.

– Vi gir oss ikke før vi har oppgradert samtlige, sier Stein Gunnar Estensen, ansvarlig for gjenvinningsstasjonene hos MNA.

Det startet med gjenvinningsstasjonen på Osen tilbake i 2019. Deretter har de fulgt etter jevnt og trutt; Flatanger, Lierne, Namsskogan og sist Grong – som ble høytidelig åpnet i fjor sommer.

Varaordfører Erlend Fiskum sto for den offisielle åpningen.

– Dette er en satsing fra kommunens side. Vi vil tilrettelegge for næringsaktivitet i bygda, og medden nye gjenvinnings- stasjonen har både innbyggere og næringslivet her fått et mye bedre tilbud enn det som var før, sier Fiskum før han klippet
snora og erklærte den nye stasjonen for åpnet.

– Årsaken til at vi velger å gjennomføre disse store oppgraderingene på gjenvinningsstasjonene våre er kort og godt at mange av dem ikke holder mål når det kommer til dagens standard. Mange av dem ble bygd helt tilbake på 80-tallet. Med dagens krav til gjenvinning og kildesortering i forskjellige avfallstyper, var vi nødt til å gjøre noen grep, forteller Estensen.

– Vi har i alt 11 gjenvinningsstasjoner i Namdalen, og nå har vi bygd helt nye anlegg på mange av dem. Målet er at stort sett alle skal bli bygd på samme mal. Det skal være gjenkjennbart.

I Grong er entusiasmen stor hos både ansatte og innbyggere, som synes den nye stasjonen absolutt holder mål – og vel så det.

– Det er jo en helt annen verden. Det går ikke an å sammenligne. Vi har fått en helt ny arbeidshverdag på gjenvinningsstasjonen nå, og det er mye lettere for både oss som jobber her og for de som kommer og skal kvitte seg med avfall, forteller Inge Kjærstad.

Like ved siden av han er Tanja Fortunato i ferd med å ta i bruk den nye gjenvinningsstasjonen.
– Dette er helt strålende. Stasjonen er så oversiktlig og fin, sier hun entusiastisk.

SE Flere
artikler

Hopp rett ned til innholdet